Ramadan Untuk Anak-Anak

February 19, 2024

Ramadan Untuk Anak-Anak

Ramadan untuk anak-anak penting sebagai pengenalan kepada bulan yang mulia.Ramadan adalah bulan yang istimewa di mana kita dapat memperkuat hubungan dengan Allah dan meningkatkan kualiti hidup kita. Ajak anak-anak untuk bersama-sama menyusun jadual aktiviti Ramadan, termasuk ibadah, pembelajaran, dan kegiatan yang meningkatkan kefahaman tentang bulan ini.

Anak-anak ni, bila kita kata dah nak masuk Bulan Ramadan je, mesti akan ada ‘mixed feelings’. Malas dan takut – Sebab tak dapat makan, risau penat dekat sekolah katanya. Gembira dan teruja – Sebab seronok dapat ke bazar dan masjid malam-malam dengan kawan. Kalau masih lagi macam tu perasaan anak-anak ni, tak bermaksud mereka bukan anak yang baik.Tapi sebenarnya, mereka hanya belum betul-betul kenal dan jatuh cinta dengan bulan istimewa, Bulan Ramadan ni.

Nak tak kalau ibu ayah berjaya ‘tackle’ anak-anak untuk puasa penuh dan dalam masa yang sama seronok sambut Ramadan?

Perkenalkan Ramadan Chart keluaran iLuvQuran ni.

 

Ramadan untuk Anak-Anak

1) Ada dua pilihan warna. Merah jambu dan biru.

2) Sticker bintang bersaiz A4 sebagai ‘reward sticker’

3) Kalendar Ramadan bersaiz A3 yang berwarna-warni

4) Sijil penghargaan untuk anak-anak

Ramadan Chart 2

MasyaAllah 7 tahun dah Ramadan Chart ni bantu ramai anak-anak untuk kekal seronok dan semangat dalam bulan puasa.Ramadan Chart ini memang direka untuk anak seawal usia 4 tahun untuk menyemai semangat mereka dari kecil.

Bahan yang keras dan berwarna-warni ini akan bantu anak-anak buat ‘checklist’ dan pastikan anak-anak berlumba-lumba untuk buat kebaikan. Dengan bantuan ibu bapa, 30 hari Ramadan ini akan menjadi titik mula anak-anak untuk jadi yang lebih baik lagi.

Kita bukan nak bandingkan anak-anak kita dengan anak-anak orang lain tau! Tapi, nak bantu mereka jadi lebih baik dari diri mereka yang dulu. Kalau bukan kita yang bantu dan beri semangat, siapa lagi kan?

Semoga dengan kehadiran ramadan chart ni akan membuatkan anak-anak lebih bersemangat untuk menghidupkan ramadan dengan amalan-amalan yang terbaik.

Klik link di sini untuk dapatkan HARGA EARLY BIRD RAMADAN CHART ini.

Jangan terlambat tau!

Tekan SINI

atau

https://shop.iluvquran.com/product/my-ramadan-chart/

Leave a reply
Tips Hafaz Al-Quran Pantas

Leave Your Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Calendar
June 2024
M T W T F S S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Pages
Recent Posts
Tag Cloud
Text

Nulla sapien lectus consectetur sit amet justo in malesuada bibendum sapien Praesent viverra.