Kelas Mengaji Quran Malaysia — iLuvQuran

Kelas Mengaji Quran Malaysia

December 16, 2022

Assalamu’alaikum, Ummi dan Abi! Tahukah anda, rujukan terbaik untuk mendidik anak-anak kita adalah melalui Al-Quran? Ia sewajarnya dididik dalam kehidupan seharian anak-anak sejak lahir. Oleh hal yang demikian, kami ingin menawarkan beberapa kelas mengaji Quran Malaysia di iLuvQuran Malaysia untuk si cilik anda semua.

Memandangkan cuti sekolah semakin hampir, kami amat mengesyorkan para ibu bapa untuk mendaftarkan anak-anak ke kelas mengaji Quran kami yang paling menyeronokkan di Malaysia bersama kami!

Pembelajaran di iLuvQuran bukan sekadar mendidik anak-anak supaya pandai membaca semata, malah ia turut membantu mendidik anak-anak untuk memahami maksud di sebalik surah-surah yang diterapkan dalam kehidupan seharian.

Di iLuvQuran juga, kami mempunyai pelbagai medium pembelajaran melalui pelbagai aktiviti seperti experiment, arts & crafts, serta hafazan melalui gaya, supaya anak-anak berasa seronok dan lebih mudah untuk mempelajari Al-Quran.

Kit-kit Pembelajaran, Perkhidmatan dan Produk iLuvQuran

iLuvQuran bukan sahaja menyediakan servis kelas pengajian Quran, malah kami juga turut menyediakan beberapa kit pembelajaran yang boleh membantu perkembangan dan tumbesaran anak-anak, tatkala melalui proses pembelajaran Al-Quran yang kami sediakan.

1. ILHAM Modules – Terbahagi kepada ‘Students Kit‘ dan ‘Educators Package‘ untuk pilihan Ummi dan Abi. Untuk sebarang maklumat lanjut, boleh klik di sini.

2. Books – Terdapat dua jenis buku untuk dipilih iaitu Surah Story Book Tafsir dan Activity Book yang boleh didapati juga di dalam ‘Students Kit‘. Untuk melihat katalog lanjut, anda boleh klik di sini.

3. Happy Quran Kit – Terdapat 7 happy Quran kit yang ditawarkan untuk pilihan anda yang boleh membantu pembelajaran anak-anak. Untuk maklumat lanjut, boleh klik di sini.

4. Ramadan Chart – Untuk kit ini, anda akan mendapat Ramadhan Chart, Sticker dan Achivement Certificate turut disediakan bersama melalui pembelian. Anda boleh klik di sini untuk dapatkan info lanjut.

5. Surah Poster – Poster dan peta minda surah yang CERAH, BESAR dan BERWARNA-WARNI dengan ikon interaktif untuk anak-anak anda mempelajari kisah Al-Quran di rumah. Untuk sebarang maklumat lanjut, boleh klik di sini.

6. E-learning Portal – Sebuah platform Quran untuk kanak-kanak dan juga warga dewasa! Pembelajaran kendiri untuk semua peringkat umur dan pengalaman. Untuk sebarang maklumat lanjut, anda boleh klik di sini.

Feedback Para Pelajar iLuvQuran, Kelas Mengaji Quran Terbaik di Malaysia

Kelas Mengaji Quran Malaysia

Anak-anak gembira bersama Happy Quran kit

Feedback 1

“Izz, Sofea & Icha memang suka sangat join I Luv Quran. Depa cakap fun dan best. Kalau boleh tak nak balik rumah kalau class petang”

“If parent tengah cari class Al Quran untuk your kids, nak learn al quran in fun way, you can consider I Luv Quran. online class still ada rasanya kalau jauh dari branch.”

– Suriyati Abdullahyi

Feedback 2

“We really like the way Ustazah handles the classes and students and my son is enjoying the class very much every time. Affan enjoys his classes with Ustaz especially during activities. Engaging and interesting classes. Good job! Thank you”

– Puan Wan Hilwanie

Signature Program yang Dijalankan | Kelas Mengaji Quran Malaysia

iLuvQuran mempunyai signature program yang amat menarik bagi para pelajar, Ummi dan Abbi serta anak-anak juga tau! Antaranya adalah:

  1. Program cuti sekolah yang berlangsung sebanyak 3 kali setahun – ia merupakan program yang bertemakan tentang surah. Di dalam program ini, anak-anak akan memahami surah melalui aktiviti, kraf & trip ke tempat-tempat yang berkaitan bagi penghayatan secara menyeluruh.
  2. Slot storytelling dan Family Fun Time secara berkala yang mampu membantu seisi keluarga untuk sama-sama menghayati tafsir surah melalui konsep bercerita, supaya ia lebih mudah difahami, diingati dan dihafaz.

Ingin Mendaftar Kelas Mengaji Quran Malaysia?

Jika Ummi dan Abi perlukan maklumat lanjut berkaitan kelas mengaji Quran Malaysia, boleh klik di sini. Ummi dan Abi juga boleh layari laman instagram iLuvQuran.

Itu sahaja buat masa ini dari Teacher! Semoga Ummi dan Abi mendapat sedikit pencerahan daripada perkongsian kami pada kali ini. Untuk mendapatkan lebih banyak perkongsian menarik, Ummi dan Abi boleh kunjungi Stories iLuvQuran.

Leave a reply
Fun Online Quran Learning MalaysiaAjar Mengaji di Rumah

Leave Your Reply

Your email address will not be published.

Most commented – Fable
Recent post – Fable
Calendar
September 2023
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  
Pages
Recent Posts
Tag Cloud
Text

Nulla sapien lectus consectetur sit amet justo in malesuada bibendum sapien Praesent viverra.

Message
1
Assalamualaikum,
How can we help you?